Fysioterapeut Heidi Holm

Fysioterapeut
Heidi Holm

Spørgsmål:

Efter mit kejsersnit blev clipsene taget af efter 6 dage, hvor det viste sig, at det ikke var groet sammen. Jeg fik sat plasterstrips på, og det gik ok.

Lige over arret i venstre side fik jeg en blodansamling, som der gik hul på og stafylokokker i. Man ville ikke give penicillin pga. babys mave, så det tog ca.1 måned inden jeg var groet sammen der.

Min læge siger, at det kan tage måneder, men er der noget som helst, jeg kan gøre? Det er kun ca. 5 cm på huden, men når det gør ondt er det helt ind i maven og føles brændende.

 

Svar:(*)

Øv en kedelig start, du fik med dit ar. Altså din læge har ret i forhold til, at det tager noget tid, men ikke nødvendigvis måneder.

Det er vigtigt, at dit nervesystem bliver beroliget efter den voldsomme omgang, der først lige er overstået.

Den brændende fornemmelse, du beskriver, er føleforstyrrelser, altså “for meget” sansning og et signal fra din hjerne om, at du skal passe på. Derfor skal nervesystemet stimuleres STILLE og ROLIGT fra start.

Jeg vil klart anbefale dig at tilmelde dig mit online forløb “Stærk igen efter kejsersnit”, hvor du lærer at behandle/stimulere dit ar med en blid start og får trinvis opbygget (gen)optræning efter dit kejsersnit.

Begynd altid med at stryge/nusse huden blidt (evt. udenpå tøjet) – bare ganske kortvarigt, men gerne flere gang om dagen, mens du trækker vejret dybt og roligt. Det er den vigtigste start.

Kærligst, Heidi

 


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Andre indlæg, du måske vil synes om

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Her fortæller jeg bl.a. om, hvorfor du måske har ondt i ryggen, og hvordan du kan behandle dit ar.