Fysioterapeut Heidi Holm

Fysioterapeut
Heidi Holm

Spørgsmål:

Jeg fødte ved kejsersnit i november 2018, og mit ar er vokset fint sammen uden komplikationer.

Jeg døjer med indvendig smerte i forbindelse med toiletbesøg. Specielt det at tømme en fyldt blære gør ondt. Jeg har forhørt mig ved lægen, som mener det er indre arvæv, der gør friktionen mellem organerne sværere, og at der ikke rigtigt er noget, man kan gøre.

Vil du også mene, jeg ikke kan gøre noget?

Det er ikke fordi smerterne er voldsomme, men de er til gene.

 

Svar:(*)

Som din læge siger, er det muligt, at dine gener skyldes arvæv i bugen omkring de organer, der ligger i relation til livmoderen, nemlig blære og tarm.
I så fald er det bestemt min erfaring, at det kan bedres væsentligt (i mange tilfælde fjerne det) ved regelmæssig selvbehandling.

MEN det kan også være, at der er brug for hjælp af en osteopat eller fysioterapeut. De har gode teknikker til at komme “dybt” i maven, hvor det kan være svært at komme til selv, når man skal slappe af samtidig. Men det er som sådan ikke fordi én helt særlig og speciel teknik er den eneste rigtige, det er bare at komme i gang med det.

I “Stærk igen efter Kejsersnit” lærer du bl.a., hvordan du selvbehandler, og man kommer typisk længst ved selv at gøre noget regelmæssigt.
Hvis du bor i nærheden af København, er du også velkommen til at komme ud til mig, så kan jeg lære dig at behandle arret.

I så fald skriver du bare til mig på heidi@mitkejsersnit.dk.

Kærligst, Heidi

 

*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Andre indlæg, du måske vil synes om

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Her fortæller jeg bl.a. om, hvorfor du måske har ondt i ryggen, og hvordan du kan behandle dit ar.